Aviones - Países Bajos: libros - Koninklijke Luchtmacht (1/3)
¿Un libro sobre el Koninklijke Luchtmacht? Encuentre aquí libros ilustrados sobre la historia, los tipos y la técnica de aviones de Países Bajos (1/3).
Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht
Met de oprichting van de Luchtvaartafdeeling, als onderdeel van de Koninklijke Landmacht, wordt op 1 juli 1913 de kiem gelegd voor de Nederlandse militaire luchtvaart. De "aviatiek' staat dan nog in de kinderschoenen, maar al snel is het luchtwapen niet meer weg te denken uit het krijgsbedrijf. Binnen enkele decennia ontwikkelt de legervliegdienst zich van een bescheiden hulpwapen tot een modern zelfstandig krijgsmachtdeel.
Tegenwoordig geldt de Koninklijke Luchtmacht als een hoogtechnologische organisatie. Inmiddels is de introductie van een gevechtsvliegtuig van de zogenaamde vijfde generatie in volle gang: de F-35 Lightning II. Ook krijgt de luchtmacht onbemande vliegtuigen. En met de ontwikkeling van een luchtmachtsatelliet is zelfs de ruimte als operatiedomein in het vizier. De mens in de luchtmacht blijft echter onmisbaar.
De geschiedenis van de militaire luchtvaart is het verhaal van pioniers, van steeds weer nieuwe technologische innovaties, van een eigen cultuur en niet te vergeten van militaire operaties. De rijk geïllustreerde Kroniek van de Koninklijke Luchtmacht geeft - van dag tot dag - aan de hand van memorabele gebeurtenissen, zowel hoogtepunten als dieptepunten, een prikkelend en toegankelijk overzicht van de Nederlandse militaire luchtvaarthistorie. De luchtmacht en haar voorgangers in Nederland en Nederlands-Indië komen daarbij in de volle breedte aan bod.
De interneringen van vliegtuigen tijdens De Groote Oorlog
Because the Netherlands was neutral during the First World War, the fierce battle that raged to the south of the country largely passed us by. Nevertheless, the Netherlands regularly had to deal with the battle in the air over Belgium and northwestern France. As the air war was fought with an increasing number of aircraft and sometimes also airships, it happened more often that these ended up over the Netherlands. As soon as the aircraft landed on Dutch territory or in Dutch territorial waters, the government proceeded to internment of aircraft and crews. This meant that they could no longer participate in the war.
"De Interneringen van vliegtuigen tijdens De Groote Oorlog" is a clear account of this important period in Dutch aviation history. The book consists of 335 pages, enriched with many images.
Autor:
Frits Gerdessen, Nico Geldhof
Presentación:
335 páginas, 30.5 x 22 x 3.2 cm, tapa dura
Ilustración:
ricamente ilustrado
Editor:
Uitgeverij Geromy B.V. (NL, 2017)
ISBN:
9789081893671
De interneringen van vliegtuigen tijdens De Groote Oorlog
Dynamisch, modern, teamwerk, hoogwaardige technologie, krachtig, expeditionair, (inter) nationale samenwerking: een aantal termen dat duidelijk bij de Koninklijke Luchtmacht (KLu) anno nu past. In het boek worden omvangrijke ontwikkelingen die hebben plaatsgevonden binnen de Koninklijke Luchtmacht beschreven. Zo kunt u lezen over hét nieuwe gevechtsvliegtuig, de F-35A Lightning II en zijn voorganger, de F-16 Fighting Falcon. Maar ook over de nieuwe NH90 en CH-47F helikopters. Het toekomstige tanker/transportvliegtuig A330MRTT en de Unmanned Aerial Vehicles, die de Luchtmacht in de nabije toekomst zal aanschaffen worden belicht.
Het luchtmacht opleidingstraject en de logistieke wereld om de vloot toestellen operationeel te houden worden niet vergeten. De ontwikkeling van het radarsysteem te Nieuw Millingen wordt in combinatie met een onderscheppingsmissie van een Russische bommenwerper boven de Noordzee beschreven. Ten slotte wordt ingegaan op de modificaties aan transporttoestellen, en de recent buiten dienst gestelde toestellen. Met zeer fraai, niet eerder gepubliceerd, beeldmateriaal is een prachtig beeld ontstaan van de Koninklijke Luchtmacht anno 2016.
Este sitio web utiliza cookies y tecnologías similares para mejorar su experiencia. Al hacer clic en « Aceptar », acepta el uso de estas tecnologías.
Haga clic en « Rechazar » para desactivar el seguimiento no esencial. Más información >