Un livre sur le Koninklijke Luchtmacht ? Découvrez ici des beaux livres sur l'histoire, les types et le déploiement des avions des Pays-Bas (3/3).
De Koninklijke Luchtmacht en haar voertuigen - Een historisch beeldverslag vanaf 1945
In dit boek zijn meer dan 1400 foto's gepubliceerd van ongeveer 1050 types voertuigen die wereldwijd vanaf 1945 bij de Koninklijke Luchtmacht hebben gediend.
Het boek is een fotoreis door de jaren heen met hier en daar info over de voertuigen.
Auteur :
Harry Isings
Présentation :
422 pages, 30.5 x 21.5 x 2.9 cm, relié
Illustration :
1400+ photos
Editeur :
Uitgeverij Stili Novi (NL, 2022)
ISBN:
9789491076275
De Koninklijke Luchtmacht en haar voertuigen - Een historisch beeldverslag vanaf 1945
Vliegvelden in oorlogstijd - Nederlandse vliegvelden tijdens bezetting en bevrijding 1940-1945
Na het grote succes van de eerste editie verschijnt nu een geactualiseerde heruitgave van deze integrale studie over Nederlandse oorlogsvliegvelden. Meer dan veertig vliegvelden komen aan bod met ruime aandacht voor de bouw, infrastructuur, logistiek, inzet van operationele eenheden en ondersteunende diensten op en rond de vliegvelden. Ook de luchtaanvallen op de vliegvelden komen aan de orde.
Het Nederlandse grondgebied speelde tijdens de Tweede Wereldoorlog een belangrijke rol in de luchtoorlog. Vanaf het begin van de Duitse bezetting richtte de Luftwaffe hier vele vliegvelden in om haar offensieve en defensieve taken te kunnen uitvoeren. In het laatste oorlogsjaar benutten de geallieerde luchtstrijdkrachten nieuw aangelegde en op de Duitsers veroverde vliegvelden in Nederland om nazi-Duitsland te verslaan.
Auteur :
Peter Grimm, Erwin van Loo, Rolf de Winter
Présentation :
512 pages, 30.5 x 22 x 4.1 cm, relié
Illustration :
abondamment illustré
Editeur :
Uitgeverij Boom (NL, 2017)
ISBN:
9789058756268
Vliegvelden in oorlogstijd - Nederlandse vliegvelden tijdens bezetting en bevrijding 1940-1945
Lag het gehucht Deelen in de middeleeuwen al op een kruispunt van handelswegen, ook in de meer recente geschiedenis was Deelen een centrum, maar dan voor militair luchtverkeer. 'Fliegerhorst Deelen' werd in 1940, direct na de Duitse inval, aangelegd op de vliegroute van Engeland naar het Ruhrgebied. Weinig Nederlanders beseffen dat hier tussen 1940 en 1945 een hevige luchtoorlog tussen Engeland en Duitsland is uitgevochten. Over die recente Duitse luchtvaartgeschiedenis is, in tegenstelling tot over de Slag om Arnhem met de landing van duizenden parachutisten, maar weinig gepubliceerd.
Deelen was de thuisbasis van de Duitse Nachtjagd onder commando van Wolfgang Falck. In Deelen kreeg deze toen 30-jarige officier en piloot de kans zijn ideeën over samenwerking van krijgsmachtonderdelen uit te werken en te testen. In de strategie van een moderne luchtoorlog bleek deze teambuilding voor piloten van levensbelang.
Dit boek gaat over het dagelijks leven van die jonge Duitse soldaten in de oorlogsjaren. Verhalen uit de eerste hand, maar ook van Arnhemmers die contacten hadden met deze bewoners van het vliegveld ten Noorden van hun stad. 'Fliegerhorst Deelen' met zijn 600 gebouwen is sinds kort een Rijksmonument. Het voormalige vluchtleidingscentrum, met 30 cm dikke muren en stalen luiken voor de ramen, is nu in gebruik als tijdelijke woon- en leefruimte van jongeren. Zullen zij later net als Wolfgang Falck zeggen: 'Deelen heeft een bijzonder plekje in mijn hart, hier is mijn leven veranderd.'?
Ce site web utilise des cookies et des technologies similaires pour améliorer votre expérience de navigation sur notre site. En cliquant sur « Accepter », vous acceptez l'utilisation de ces technologies.
Cliquez sur « Refuser » pour désactiver le suivi non essentiel. Plus d'info >